Bieren

 

Barbar             8% alcohol

Barbar is een bier waar honing aan is toegevoegd in plaats van suiker. De kruiden en licht gebrande mouten hebben een verfrissende uitwerking. Niet overheersend zoet, maar licht romig in de mond en de koriander is in de smaak subtiel te herkennen.

Bink                 5,5% alcohol

Bink blond is een ambachtelijk gebrouwen bier uit Haspengouw, gebrouwen bij brouwerij Kerkom te Sint Truiden. Deze blonde bink is fris met een bittere nasmaak en licht in alcohol, waardoor het een echte dorstlesser is.

Brugse Zot blond                 6% alcohol

Een goudblond bier met een rijke schuimkraag en een fruitig aroma. Het bier wordt gebrouwen met 4 moutsoorten en 2 verschillende hopsoorten hierdoor krijgt het zijn unieke smaak.

 

Chouffe Houblon             9% alcohol

Een blonde tripel, type indian Pale Ale, eigenlijk gewoon de bittere versie van de blonde Chouffe. Gebrouwen met 3 verschillende hopsoorten, Houblon is het Franse woord voor hop.

Corsendonk Agnus             7,5% alcohol

Een pittig blond bier van hoge gisting met een kruidige neus en een bittere afdronk en een pareling die niet verdwijnt.

 

Cuvee des trolls             7% alcohol

Een blond bier gebrouwen met blonde mouten waardoor het bier een goudgele kleur heeft. Het is een fris, fruitig bier met een licht bittere afdronk.

Dulle Griet              6,5% alcohol

Dulle Griet, de naam die de Gentenaren aan hun krachtige kanon gaven. Dit donkere bier is kruidig, moutig en mild in de smaak.

 

Duvel                 8,5% alcohol

Dit hoogblonde bier is tamelijk bitter en doet z’n naam eer aan vanwege het verraderlijke karakter. Sommigen schenken de gist mee en zo wordt het bier troebel en  krijg je een nog bittere smaak aan het bier.

Duvel Tripel Hop           9,5% alcohol

Een Duvel met een extra hopsoort! 2012 was met Citra en 2013 is met Sorachi Ace. Heerlijke bieren die je moet hebben geproefd!

 

 

Guldenberg               8,5% alcohol

Donkerblond van kleur en gebrouwen met bleke mout en met toevoeging van kandijsuiker. Dit bier heeft een unieke smaak en een perfect evenwicht tussen zoet en bitter.

Hopus                 8,3% alcohol

Fusie tussen hop (hop: Engels) en werk (opus: latijn). Vergeet hierbij het fruitige, gesuikerde en andere aroma’s en je bevindt je in de magische wereld van zeldzame, sterke en ware hop. Hopus is gebrouwen met 5 verschillende hopsoorten, met als resultaat een prachtig bier met een unieke combinatie van bitterheid en geur.

Hopsinjoor         8% alcohol

Een zware blonde van brouwerij Het Anker uit mechelen. Hopsinjoor is een verwijzing naar enerzijds de figuur “Opsinjoor” die verweven is met de Mechelse geschiedenis en anderzijds de 4 gebruikte hopsoorten. De smaak is zacht met een bittere afdronk.

Hopverdomme             7% alcohol

Een bier van Brouwerij Kerkom, gebrouwen voor de Amerikaanse markt, maar een geweldig nieuw bier met een mooie volle bittere smaak!

La Chouffe        8% alcohol

Het enige echte kabouterbier! Een fruitig, gekruid met koriander en een licht bittere afdronk.

 

Lamme Goedzak            7% alcohol

Lamme Goedzak, uit de verhalen van Tijl Uilenspiegel, is een blond bier voor de liefhebber die robuuste hopbitterheid niet uit de weg gaat. Een mooi blond bier, zoals een bier hoort te zijn.

Liefmans Fruitesse               4,2% alcohol

Een unieke blend van bier gerijpt op echte krieken in de kelder van Liefmans, dat meesterlijk versneden is met de natuurlijke vruchtensappen aardbei, framboos, bosbes, kriek en vlierbes. Het resultaat is een zacht mousserende en fruitige, aangenaam zoete, sprankelende en verfrissende drank.

Maredsous blond           6% alcohol

Dit blonde bier verenigt diverse mout– hopcomponenten tot een harmonieuze smaakbeleving. Een lichte fruitigheid verrijkt de overwegend frisse, lichtbittere afdronk. Een ideale dorstlesser met net dat ietsje meer.

Maredsous 8             8% alcohol

Dit abdijbier is een diep bruinrode dubbel met een zachte, volle smaak met vleugjes van donkere vruchten, chocolade en karamel en een droge warme afdronk.

‘N Toeback         9,5% alcohol

‘N Toeback is een bovengistende Kempense Quattro. Na het drinken van een toeback quattro gaat een van de Wildemannen met de Sint-Katharinakerk uit Hoogstraten op wandel. Een toren van 105 meter en enkele 100 tonnen zwaar torsen. Een wonderdrank, die’n toeback!

Palm Green ( malt)          0,25% alcohol

Palm Green wordt gebrouwen voor de alcoholvrije biergenieter. Dit bier bezit alle eigenschappen van een harmonieus amberbier.

 

Pauwel kwak        8,4% alcohol

Ooit was er een herbergier met de naam Pauwel Kwak. Pauwel komt van Paul en Kwak is de bijnaam voor een gezet persoon. Pauwel Kwak brouwde zijn eigen bier, dat donker en zwaar was. Hij had een koetsiersafspanning op de weg van Mechelen naar Gent, onder zijn klanten rekende hij de ruiters die halt hielden om hun paarden te drenken. Kwak stopte hen dan een bier in de hand en een speciaal glas dat ze in hun stijgbeugels konden laten rusten.

Pilaarbijter        8,5% alcohol

Pilaarbijter wordt gebrouwen in opdracht van het bisdom Brugge. Naar aanleiding van de bisdomdag te Kortrijk in 2002, kwam diaken Rudy Raes met het idee om een gelegenheidsbier te laten brouwen. Het bisdom was akkoord en stond ook achter de ludieke naam “Pilaarbijter”, wat staat voor een “schijnheilige”. Als etiket en tekening op het glas werd de pilaarbijter genomen uit het schilderij van Pieter Bruegel de Oude. Op het etiket van het bier staat verder nog het wapenschild van de bisschop van Brugge en de tekst “cum licentia Dioecesis Brugensis” (met goedkeuring van het Bisdom Brugge).

Razende Swaen       8% alcohol

Deze tripel van Brouwerij De Leckere is zacht, niet te zoet en zeker niet te bitter, heel mooi in balans.

 

 

            Rodenbach grand cru             6% alcohol

Er wordt weleens beweerd dat “Karakter rijpt met de tijd”. Voor Rodenbach gaat deze wijsheid alleszins op. Sinds 1821 wordt Rodenbach gebrouwen volgens een methode die passie en tijd vergt. Net als de beste wijnen, ontwikkelt Rodenbach zijn unieke karakter en niet te evenaren smaakpalet door het rijpingsproces op eikenhouten vaten gedurende 2 jaar. Een uniek Vlaams roodbruin bier.

     Saxo                       7,5% alcohol

Een blond bier van Brasserie Caracole, met als kenmerk een slak! Dit blonde bier is zacht maar vol van smeek met een licht bittere afdronk.

 

Slaapmutske tripel             8,1% alcohol

Deze tripel heeft een fris aroma en een pittige,  maar bittere smaak door het gebruik van 2 sterk aromatische hopvariëteiten. De afdronk is moutig en vloeit uit in een aangenaam zachtbitter hopmondgevoel. Een bier voor goedgemutsten!

Brewdog Punk IPA            5,6% alcohol

Deze brouwerij staat in Schotland en het bier de Punk IPA heeft een fruitige hopbitterheid in de smaak en is een echt biertje voor de liefhebbers van een mooie IPA.

 

St. Feuillien blond           7,5% alcohol

De kleur is diepgoud, het schuim fijn en luchtig. Het boeket is zeer geparfumeerd, de aromatische hopsoorten zijn herkenbaar aanwezig en de specerijen zorgen voor een fruitige toets van citrusvruchten. De smaak wordt gekenmerkt door een intense, zeer karakteristieke volle bitterheid. Vooral de dominante moutsmaak laat een volle indruk na in de mond.

St. Feuillien Saison            6% alcohol

Als streekbier bij uitstek kent Saison zijn oorsprong in de boerderijbrouwerij in het zuiden van België. De saison van brouwerij St. feuillien is een goudblond bier met een aromatisch en genuanceerd karakter en een bittere afdronk.

Straffe Hendrik                     9% alcohol

Een hele mooie tripel van brouwerij De Halve Maan uit Brugge. Krachtig van smaak, met veel tonen van mout, karamael en hop. Het laatste authentieke tripel bier uit Brugge!

 

Strandgaper          6,2% alcohol

Strandgaper is een schaaldier welke in het scheldegebied voorkomt. Een blond toegankelijk bier met een volle smaak en een frisse zachtbittere afdronk.

Timmermans geuze ( 37,5 cl)            5% alcohol

Geuze is een klassieker onder de Belgische bieren. Door de spontane gisting en een rijping van 2 jaar op houten vaten krijgt het bier de zeer speciale wijnsmaak die het reeds meer dan 2 eeuwen kenmerkt. Geuze is één van de populairste Belgische biertypes: koning Albert I van België was één van de bekendste “Geuze-liefhebbers.” In 1901 liet de Brusselse burgemeester De Mot het ooit serveren op een receptie in het stadhuis; zo kwam Geuze aan zijn bijnaam van Champagne van Brussel.

Timmermans Kriek              5% alcohol

Helder rood bier met een mooie witte kraag. Een zachte Kriek met toch een mooie zurige toets.

Tripel Karmeliet            8,4% alcohol

Een mooie tripel waar 3 verschillende graansoorten zijn gebruikt, haver, gerst en tarwe. Persoonlijk een van de mooiste tripels omdat hij niet te bitter is en zeker niet zoet.

Troubadour Magma        9% alcohol

Dit bier zit qua smaak tussen een IPA en een mooie tripel, een tripel-IPA! Mooi bier wat je zeker niet mag missen als bierliefhebber!!

 

 Urthel Saissionaire           6% alcohol

Dit is geen saison, wat de naam doet denken, maar een blond bier met een mooie bittere smaak.

 

XX Bitter             6,2% alcohol

Een extra extra bitter blond bier van brouwerij de Ranke. Door de gebruikte bleke moutsoorten is dit bier helder en lijkt het op een pils, maar dat verschil proef je bij de eerste slok…

Zeezuiper            8% alcohol

Zeezuiper is een goudblonde moutige tripel van hoge gisting met 8% vol. alcohol. Dit bier heeft een eigen karakter door o.a. gebruik te maken van koriander.