kerstbieren

Bush de noël                                  12% alcohol

Bush de Noël is een gefilterd bier van hoge gisting, uitsluitend gemaakt op basis van mout, hop, kandijsuiker en water, met een alcoholpercentage van 12%. Omdat er veel karamelmout gebruikt wordt, krijgt dit bier een koperrode kleur en een uitzonderlijk volle smaak. De zorgvuldige dosering van de hop geeft Bush de Noël een fruitige smaak en een subtiel hoparoma.

Gouden Carolus Christmas                      10,5% alcohol

38 jaar lang hebben we het kerstbier moeten missen maar in 2002 hebben we de traditie in ere hersteld en brouwen we opnieuw de Gouden Carolus Christmas. Het bier typeert zich als een  sterk, karaktervol donkerbruin bier met 10,50 % Alc. Vol.. Het wordt reeds in augustus gebrouwd en rust daarna enkele maanden om tot een optimaal smaakevenwicht te komen. De specifieke kruiding op verschillende tijdstippen tijdens het brouwproces, het gebruik van 3 soorten hop en de toevoeging van 6 uitzonderlijke kruidsoorten maken van dit kerstbier een klasse apart, een bier van wereldniveau.

 Delirium Christmas                               10% alcohol

Een kastanjebruin bier met 10% alcohol. De smaak is vol en kruidig met een licht bittere afdronk. Dit is er weer een met van de roze olifantjes….als je ze ziet lopen dan is het tijd om naar huis te gaan!!

Ter Dolen Winter                                 €4,75                              9,1% alcohol

Dit donkere winterbier met een dieprode schijn is gebrouwen met 3 soorten mout, 2 soorten hop, honing uit eigen regio en kaneel.

 

tÍJndejaarsbier                                   €4,75                              9% alcohol

Het paradeplaatje van brouwerij het IJ.heeft een roodpaarse kleur met mooie geuren van kruidig fruit, sinaasappelschilletjes en diep doorgeroosterde mouten. De smaak is een kruidige balans tussen caramel, citrus en lichtbittere hop.

Reuz Winterbier                                  €4,75                              10% alcohol

Met zijn 10% alcohol en zijn diep donkere kleur is het een bier dat volledig recht doet aan zijn type. Door het gebruik van ontbitterde zwarte mouten, hoppen, toevoegingen met mooie kruiden, curacaoschillen, zoethout en bruine suiker is het een complex bier geworden met vele smaken als kruidig, fruitig, chocola, drop en koffie. Door rijping vloeien al die heerlijke smaken ineen tot een hartverwarmend bier.

Vuur+Gloed                              €4,75                              8,5% alcohol

Verwarmend donker winterbier met een vleugje steranijs.
Vuur+Gloed is gemaakt van eerlijk duinwater, gerstemout, hop, gist, steranijs en bottelsuiker.

 

Texels Noorderwiend                       €4,75                        7,5% alcohol

Noorderwiend noemen Texelaars de stevige wind uit het noorden die s winters de kou over het eiland blaast. Texels Noordenwind is een robuust speciaalbier met volle smaak en zacht fruitbitter van curaçaoschil. Dit bier wordt gebrouwen met Texelse duinwater en Texelse mouten.

Abbaye des Rocs Noël                     €4,75                       9% alcohol           

Roodbruin kerstbier met een volle zachte smaak en in de afdronk een licht bittertje maar vooral vol van smaak.

St. Feuillien Christmas                          9% alcohol

Een mooi kerstbier van Brouwerij St. Feuillien. Lichtbruin van kleur met een mooie geur en nog betere smaak. Vol, moutig, kruidig en heel licht bitter. Van fles zeker anders dan van tap maar beide geweldig!

Gordon Xmas                                           8,8% alcohol

De Gordon Xmas werd in de jaren dertig gecreëerd en luidde daarmee de traditie van de kerstbieren in. Voor de kerstperiode trekt Gordon zijn feestkleding aan. Zijn smeuïge schuim contrasteert met de robijnrode kleur van het bier en smelt in de mond weg als sneeuw voor de zon.
Een absolute must onder de kerstboom!

Père Noël                                      7% alcohol

Père Noël is een kerstbier dat afwijkt van de gangbare normen. Waar de meeste kerstbrouwsels zoet en zeer rijk zijn, is dit een amberkleurig bier van 7% vol. alc. dat vrij bitter is. De complexe smaak wordt afgerond door toevoeging van zoethout. De receptuur bevat bleke mout, Munich          mout en karamelmout en dezelfde hopsoorten als de XX Bitter.

Slaapmutske Christmas             7,4% alcohol

Slaapmutske Christmas is een donker volmoutbier van hoge gisting met hergisting op de fles. De     mooie bourgognekleur wordt bekomen door een combinatie van speciaal geslecteerde kleurmouten. Door het gebruik van deze kleurmouten samen met fijne aromatische natuurhop wordt een bier met een zachtzoet, licht gekruid aromapalet bekomen. De moutige, malse smaak geeft een mooi afgerond en warm mondgevoel. De aangename, kruidige afdronk is niet verwonderlijk als je weet dat voor de gisting van dit kerstbier van 7,4 Vol% gebruik is gemaakt van dezelfde gistvariëteit als bij Slaapmutske Bruin. De schuimkraag is compact en stevig en zorgt voor een romige bedekking van het licht parelende bier.

Winterkoninkske                         8,3% alcohol

Dit bier is het ideale bier om de koude en kille winteravond gezellig te maken. Er zijn 7 moutsoorten   gebruikt en een klein beetje jeneverbes. Dit winterbiertje is donker en hartverwarmend met een volle zuivere, licht zoetige smaak en een lange zacht bittere afdronk.